Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Втори инвеститор купува терен в Индустриалната зона в Стара Загора

Втори инвеститор подписа договор за купуване на терен в Индустриалната зона "Загоре". Компанията иска да притежава парцел и обещава инвестицията от 10 млн. лева. 

Индустриална зона "Загоре" е готова и има подписан акт 15. Първата копка за нея бе направена в края на миналата година. Тя се изгражда чрез съвместен проект между община Стара Загора и държавата.

Реализирането на индустриалната зона ще има ключова роля за устойчивото развитие на целия регион. Цялата площ на зоната, в първия етап от нейното изграждане, е 115 хил. кв. м, разделена на 11 имота, припомнят от пресцентъра на общината.

Старозагорска компания в областта на хранително-вкусовата промишленост е първият инвеститор, заявил официално намерението си да закупи парцел от зоната. 

Индустриална зона "Загоре" е създадена по инициатива на община Стара Загора и местния бизнес в партньорство с държавата в лицето на НК "Индустриални зони", като собствеността е 50:50. Община Стара Загора участва с апортна вноска – терен от 115 дка в кв. "Зора", а Национална компания "Индустриални зони" ЕАД като акционер с апортна вноска от 4.7 млн. лв., като през декември миналата година по сметките на Индустриална зона "Загоре" постъпи сумата от 3.5 млн. лв., а остатъкът ще бъде преведен в рамките на 5 години

Facebook logo
Бъдете с нас и във