Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Втора среща на служебния кабинет с посланика на Азербайджан

След като през юли тази година служебният зам.-министър на земеделието Георги Събев предложи на посланиците на Азербайджан и Казахстан посредничество за износа на българско розово масло, днес служебният министър Христо Бозуков е провел втора среща с посланик д-р Хюсейн Хюсейнов.

„Очаквам България и Азербайджан да разширят сътрудничеството си в областта на селското стопанство и стокообмена”, е обявил министър Бозуков, подчертавайки големия потенциал за стратегическо партньорство между двете страни. 

„Към момента са договорени и финализирани 6 сертификата за внос на български продукти на азербайджанския пазар. Става въпрос за мляко и млечни продукти от едри преживни животни, патешко месо и черен дроб, живи животни, риба и рибни продукти, пилета и месни продукти“, поясни проф. Бозуков.

От своя страна посланик Хюсейнов е запознал министър Бозуков с възможностите за търговия в Свободната икономическа зона (АЛАТ), която се намира в близост до Международното пристанище Баку.

„Това е добър шанс за извършване на предприемачески и инвестиционни дейности за българския малък и среден бизнес в областта на земеделието“, добави д-р Хюсейн Хюсейнов.Министър Бозуков посочи, че в тази връзка е необходимо да бъде организиран съвместен бизнес форум. „По този начин българските земеделски производители ще могат да презентират своите продукти директно“, допълни аграрният министър.

В срещата участие взе и заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев и други експерти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във