Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Всички отпадъци от коронавирус е хубаво да се изгарят в инсенератор, смята екоминистърът

Имам указания от щаба да подготвя инсенератора в София да работи в режим от 24 часа, той е готов, но е малко стар. Имаме един резервен, който се намира в Девня, но той е частен. Влезли сме вече в разговори. Това заяви екоминистърът Емил Димитров пред БТВ.  

Той допълни, че е имало мнение на лекарите, че отпадъците трябва да се изгарят. „Всички отпадъци от коронавирус е хубаво да отиват в инсенератор. В момента имаме около 12 тона дневно отпадъци”, уточни министърът.

„Непрекъснато при мен идва областният управител на Перник и се подават документи от шефа на ВиК-Перник. Вече малко облекчиха режима. Сега напасваме количествата”, коментира Димитров и водната криза в Перник, като уточни, че там все още са на режим.

„Това, което казах преди, беше по-бързо да си оправят документите, за да може да им пуснем водата. Те не бяха готови с документи и с разрешителните”, уточни Емил Димитров по повод разногласията им с пернишкия кмет Станислав Владимиров. По думите му Перник има разрешение да ползва малко над 800 хиляди куб. м. вода месечно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във