Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Всички концесии на плажове - под мониторинг

Стела Балтова

Всички концесионни договори на Министерството на туризма са под мониторинг и ако бъдат открити нарушения, ще бъдат обсъдени, обяви служебният ресорен министър Стела Балтова на работна среща с туристическия бизнес. От думите й стана ясно, че са възложени проверки и на всички обществени поръчки в периода 4 май 2017 г. до 12 май 2021 година.

Една от задачите, които си поставя Балтова, е да възстанови жизнеспособността на туристическия сектор в България в условията на извънредна епидемична обстановка и да изведе туризма като национален приоритет на правителството. За целта като свои основни приоритети служебният министър Стела Балтова очертава две неща: първо, подобряването на политиките за регулиране на туристическия пазар и за администриране на туристическата дейност при запазване здравето на гостите и на работещите в сектора. И второ - развитие на националната туристическа реклама, както и международното сътрудничество в туризма за насърчаване на туристите да изберат България за своя дестинация.

В рамките на бюджета, с който разполага, Министерството на туризма ще извърши и надгради планираните дигитални маркетингови дейности, насочени към 18 целеви пазари, ще се фокусира върху маркетинг с нулев бюджет и дигитална кампания в социалните медии и google adds на пазари Германия, Великобритания, Полша и Румъния.

Ще се спазват правилата за прилагане на противоепидемични мерки в туристическите обекти през летен сезон 2021 г. Приоритетното ваксиниране на лица, заети в туристическия сектор, също е особено важно.

Сред най-новите мерки, които значително ще облекчат летуващите, е заповедта от 18 май на министъра на здравеопазването, с която се разрешава на децата до 5-годишна възраст да влизат на територията на България без PCR тест, както и обявената ден по-късно покана за представяне на оферти по обществена поръчка с краен бенефициент българските екскурзоводи, сключване на договорите до 15 юни и последващото авансово изплащане на 50% по договорите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във