Банкеръ Daily

Атанас Запрянов

Всички кандидати за доставка на изтребители са фаворити към този момент

Всички кандидати за доставка на изтребители са фаворити към този момент. Това обяви заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. Водена от него делегация заминава за Швеция, където ще има среща с представители на един от заявилите участие в конкурса. Офертите на фирмите към България ще бъдат отворени на 1-ви октомври.

„Всички държави се намират на финала на подготовката на техните оферти. Целта на тези консултации е ние отново да презентираме нашите изисквания, всеобхватността на очакваната оферта от тяхна страна, за да не губим време след отваряне на офертите, за да доуточняваме. Това е. Искаме да бъдем максимално прозрачни и да подготвят качествена документация, нищо повече. Всички са фаворити към този момент“, заяви Запрянов, цитиран от БНР.

Целта на посещението на българската делегация в Швеция е военно-технически консултации по проекта за придобиване на нов тип боен самолет. В края на август тази година делегация, водена от заместник-министър Запрянов, посети САЩ със същата цел. В рамките на визитата Запрянов ще се срещне с Ян Салестранд - държавен секретар в Министерството на отбраната на Швеция, и ще посети седалището на корпорация SAAB в Линшьопинг.

Facebook logo
Бъдете с нас и във