Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Все повече британски туристи предпочитат България

Все повече британски туристи предпочитат българските курорти. По данни на Националния статистически институт от януари до ноември 2019 г. близо 452 хил. туристи от Обединеното кралство са посетили страната ни, като броят им се е увеличил с 20,3% спрямо същите месеци на 2018 г.

За да се увеличи броят на британските туристи е важно за страната ни да партнира с големите туроператори. През тази година британският  туроператор Jet2.com&Jet2Holidays планира увеличаване на британските туристи към България, като към момента се очертава те да са над 172 хил. при 108 хил. през миналата година. Предлагат се най-вече оферти за Черноморието. Полетите започват от месец май и са с прогноза да продължат до средата на октомври. България става все по-предпочитан маршрут и туристите ни отсядат в страната между 7 и 14 дни.

През седмицата министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща в Мадрид с Иън Доутфайър, директор „Бизнес развитие“, и с Джанис Матър, директор „Летища и туристически организации“ на Jet2.com&Jet2Holidays в рамките на работното й посещение в Испания по повод 40-ото международна туристическо изложение FITUR. Събеседниците й потвърдиха категорично, че България е все по-привлекателна за британските туристи не само с популярните летни и зимни ваканции, но и с разнообразни оферти за културно-исторически, балнео- и СПА туризъм. Те заявиха, че задълбочаването на партньорството между България и Великобритания ще допринесе за развитието на туризма, който е важен икономически сектор и за двете държави. 

Jet2.com лети до над 60 дестинации в Европа и извън нея. От първия полет през 2003 г. компанията нараства до флот от над 110 самолета и посреща над 75 млн. клиенти на борда.  Jet2.com е собственост на Dart Group PLC заедно с туроператорите Jet2holidays и Jet2CityBreaks, предлагаща почивки в големи и интересни градове в Европа с двупосочни полети и настаняване в един пакет. Jet2.com&Jet2Holidays започват полети от Обединеното кралство до България през летния сезон на 2019. Те оперират от 9 британски летища до летище Бургас, изпълнявайки 15 полета седмично между 6 май и 28 септември. Предлагат избор от над 50 хотела в България. Данните на компанията показват, че 50% от туристите отсядат в 4-звездни хотели.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във