Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Все още няма е-винетки в Български пощи и в част от бензиностанциите

Електронни винетки все още не могат да се купуват от клоновете на Български пощи и от някои от големите вериги бензиностанции, показа репортерска проверка на „Хоризонт“ в София. По-рано от Пътната агенция увериха, че от днес електронните винетки ще са достъпни на тези места.

До вчера те се продаваха "на хартия" от сайта bgtoll.bg, чрез мобилното приложение BGTOLL, както и в търговските обекти на един от мобилните оператори и на няколко гранични пункта. Системата обаче бе силно компрометирана от множество проблеми и на практика за много шофьори купуването на винетка се оказа "мисия невъзможна".

Вчера шефът на Агенцията инж. Светослав Глосов посочи пред БНР, че над 4500 ще са местата, където ще се предлага услугата. Според него там, където наблизо няма бензиностанция, е-винетка ще може да се купи от пощата. 

От 5 януари е започнало разпространението на винетки на касите на Еasypay, а от началото на месеца продажба се извършва и от един от мобилните оператори.

От Пътната агенция твърдят, че до месец се очаква да започне продажбата на електронни винетки и през банкоматите. За липсата на е-винетки няма да бъдат налагани глоби до 15 януари, уверява агенцията. Всички хартиени винетки остават в сила до изтичането им.

Facebook logo
Бъдете с нас и във