Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Волен Сидеров: Външен пръст не трябва да спира АЕЦ "Белене"

Този път не трябва да допуснем външен пръст да спре газовия поток и АЕЦ "Белене". Това заяви зам.-председателят на групата за приятелство с Русия и лидер на "Атака" Волен Сидеров след срещата на руския премиер Дмитрий Медведев в парламента.

"Атака" винаги е подкрепяла тези важни за страната ни проекти, но те бяха провалени с външна намеса. Ако бяха осъществени, брутният вътрешен продукт щеше да е скочил с 20%, а икономическият ръст на България да е поне двоен. Не знам как ще завършат преговорите. Като част от управляващото мнозинство в парламента ще направя всичко възможно, за да се реализират. „Турски поток“ да минава през България, а не през Гърция. Според мен Ципрас беше в Москва, за да осигури преминаването на газовия път през Гърция, което означава България да бъде пренебрегната отново. Ако ние извоюваме „Турски поток“ да минава през България, това ще е все пак някакъв вариант на „Южен поток“, изгоден за нас, и ставаме стратегически много по-важна държава. Дано някой външен пръст отново не се намеси да го спре”, заяви Сидеров.

Той подчерта, че днес имаме правителство и премиер, които водят по-балансирана политика и ще удържат националния интерес.

„България да се еманципира и да започне да гледа интереса си. Да паднат тези нелепи санкции на ЕС срещу Русия и да се нормализират икономическите ни отношения, за което аз работя”, коментира още Сидеров. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във