Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Водният режим в Перник вероятно ще бъде отменен през юни

Вероятно през месец юни ще бъде отменен водният режим в Перник. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че в момента в язовир "Студена" има около 17 млн. куб. м вода, а при количество от над 20 млн. куб м започва изпускане на язовира.

"Към момента язовирът е пълен, затова очаквам по преценка на РЗИ-Перник, както и на министъра на околната среда и водите, режимът на водоподаване в града да бъде премахнат още през юни", отбеляза Аврамова пред БНТ.

Тя увери, че новият водопровод за Перник се използва, а с отпуснатите средства вече се извършва рехабилитация, подмяна и изграждане на водопроводната система.

"Имаше много спекулации, че той аварира. Над 2000 връзки са направени, а дефектиралите са отстранени", посочи регионалният министър и допълни, че водата в града е годна за пиене.

Времето от началото на пролетта се използва не само за ремонти, но и за строеж на големите обекти. На фона на пандемията строителството не е прекъсвало. Фирмите са спазвали мерките, подчерта тя.

И към момента има ремонтни дейности на автомагистрала "Тракия" (в участъка от 13-и до 20-и километър). Те ще продължат до 30 юли, за да бъде освободено движението. При магистрала "Хемус" ремонти има от 19-и до 37-и километър. Там строителните дейности ще продължат и през летния сезон.

До края на 2020 г. ще продължат ремонтните дейности в тунел "Витиня", каза още Аврамова.

Facebook logo
Бъдете с нас и във