Банкеръ Daily

Управление и бизнес

ВМРО предлага всеки българин да получи туристически ваучер за 100 лева

ВМРО предлага българският туризъм да бъде спасен чрез ваучери, с които хората да планират своята почивка и такива за храна родно производство. 

„Това, което предлагаме ние, са ваучери от по 100 лева за всеки гражданин, за да може средствата да бъдат изразходвани обратно в българския туристически бизнес, който е най-засегнатият сектор. Това е една екстравагантна идея, която би могла да има своята реализация, стига правителството да реши”, заяви пред Нова телевизия депутатът Александър Сиди.

Заедно с предложените мерки в сферата на туризма, Сиди коментира и вече приетата идея за повече български стоки в големите вериги супермаркети. „Благодаря на колегите от ГЕРБ, които се съгласиха с нас и приеха тази възможност в хипермаркетите да има българска стока. Нещо, което тези големи вериги отказваха да направят по различни причини. С правителствено решение те вече ще бъдат задължени да предлагат конкретен процент българска стока в своите магазини, което е изключително важно за българските производители”, посочи той.

"В защита на родното производство ВМРО предложи и ограничаване на вноса от трети страни до изчерпване на българските стоки. До недостиг на продукти обаче нямало да се стигне. Предлагаме вносът да се спре временно, а не да се забрани. В момента, в който нашата продукция започне да свършва и не може да задоволи пазара, тогава ще бъде  вносът ще бъде позволен”, смята Александър Сиди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във