Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Влакът от Хитрино се е движел с превишена скорост

Товарният влак, който дерайлира на гара Хитрино, се е движел с по-висока от разрешената скорост. Това показват данните от скоростомерната лента на локомотива, съобщи директорът на специализираното звено за разследване на произшествия и инциденти в железопътния транспорт Бойчо Скробански пред Дарик радио.

Той обаче уточни, че не може да се направи категоричен извод, че това е причината за инцидента. "Всичко това е въпрос на разследване. Не може човек да отсече и да каже, че това е причината. Вариантите могат да бъдат в най-различно естество, тъй като в самия процес участват освен подвижен състав, още железопътна инфраструктура, сигнализация, контактна мрежа. Всичко това са части от елементите, свързани с експлоатацията на един влак", обясни той.

Версиите за инцидента към момента са много и те ще могат да се потвърдят или отхвърлят едва след като започнат реалните следствени действия на място.

"Все още се изчаква пожарната да преточи цистерните и ние да започнем да работим. Районът все още е под сериозен риск. Версиите ще са много. За да започнем да ги изчистваме една по една трябва да започнем да работим. Да имаме достъп до всички елементи", поясни Скробански.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във