Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Владислав Горанов ще води делегацията за годишните срещи във Вашингтон

Владислав Горанов, министър на финансите

Правителството определи състава на делегацията, с която страната ни ще участва в редовните годишни срещи на Съветите на управителите на Групата на Световната банка и на Международния валутен фонд (МВФ). Заседанията ще се проведат в периода 18-20 октомври 2019 г. във Вашингтон.

Българската делегация ще се води от министъра на финансите Владислав Горанов в качеството му на управител за Република България в организациите от Групата на Световната банка. В срещите ще участват и управителят на Българската народна банка (БНБ) и управител за България в МВФ Димитър Радев, подуправителят на БНБ и заместник-управител за страната в Световната банка Радослав Миленков, както и директорът на дирекция „Международни финансови институции“ на Министерството на финансите като временен заместник-управител за България в МВФ.

В рамките на форума българските делегати ще се срещнат с висшите ръководни екипи на МВФ и на Световната банка, с представители на международни финансови институции, на инвестиционни и централни банки.

Участието в годишните срещи на Съветите на управителите увеличава възможностите на България за разширяване и стабилизиране на международните контакти във финансовата сфера.

Facebook logo
Бъдете с нас и във