Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Владимир Каролев: Концесията на водата в София избожда очите на комунистите

Отново панаири пред КЕВР. Отново Велизар Енчев, няколко юнаци от БСП и групата обичайно заподозрени комунисти. Отново концесията на водата в София им избожда очите. Така коментира протестът пред КЕВР икономическият експерт Владимир Каролев на страницата си във Фейсбук.

"Искали да победи комунизма като в останалите областни градове. Ама, нека си кажат какво точно искат:

1. Събираемостта от 96% в София да отиде на 60-70% като в доста от другите ВиК. Да има за братята цигани безплатна вода, да са доволни по изборите. 
2. Загубите на вода от 46% да отидат на обичайните 60-90% в другите ВиК-та. Все пак, хубаво е да се полагат кофти тръби, от които да напояваме майката земя... С такива тръби се напояват и банковите сметки по Вирджинските острови.
3. Нивото на покритие на отпадъчни води и пречистването от 95% да отиде на обичайните за държавните 50-60%. Какво по-хубаво в 21-ви век да акаме в дупки и да пием лайняна вода?
4. Рехабилитацията на водопреносната мрежа от 1% да падне на 0.1%. Какво ще й рехабилитираме, я вижте каква прекрасна 70-годишна мрежа ни е оставил Бай Тошо. А на места имаме даже и от царско време музейни експонати!
5. Авариите на канализационната и водопреносната система да скочат от 100-тина годишно на 100 км тръби на едно 500-600. Че кой не обича екзотичните кафяви гейзери бликащи насред улицата? 

Друго си е комунизмът - хем обръчите от фирми крадат на корем, хем доволни мургави избиратели, хем и партийните каси пълни. Аман от тази наглост вече", написа Каролев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във