Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"Видеолукс Холдинг" купува петзвездния хотел Holiday Inn в София

Нова сделка се очертава в хотелски бизнес в София. Само преди ден първият си хотел в столицата отвори международната верига Hyatt. Още един петзвезден хотел ще започне да приема гости през този месец. 

Компанията „Холидей Парк“ ЕООД, която е част от групата на „Видеолукс Холдинг“ АД - собственик на "Практикер" и "Технополис", е уведомила Комисията за защита на конкуренцията, че смята да осъществи концентрация посредством придобиване на едноличен контрол върху съвкупност от активи на „Меридиан Хотелс България“ ЕООД, съобщиха от регулатора. Това дружество осъществява дейност по предоставяне на хотелиерски услуги и всички останали съпътстващи и обслужващи основната хотелиерска дейност, услуги и активности. То притежава петзвездния хотел от международния бранд Holiday Inn в София, който отвори врати в края на 2006 година. 

Купувачът „Холидей Парк“ ЕООД е създадено специално с цел придобиването на активи на „Меридиан Хотелс България“ ЕООД, като до момента не извършва стопанска дейност, пише още в съобщението от регулатора.

Очаква се операцията да не окаже въздействие върху нито един от продуктово-географските пазари в страната, според уведомлението от купувача.

Искането му е КЗК да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение.

В тази връзка всяко трето заинтересовано лице може да представи информация или да изрази своето писмено становище относно сделката и

въздействието, което тя може да окаже върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната, уточняват от Комисията за защита на конкуренцията.

Съобщението е изготвено от уведомителя, като КЗК си запазва правото да се произнесе с окончателно решение след извършването на цялостна оценка на нотифицираната сделка, завършва съобшението от антимонополния регулатор.

Facebook logo
Бъдете с нас и във