Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Веригата "Хенди" затваря всичките си обекти в страната

Веригата за търговия с мобилни телефони "Хенди" спира работа и затваря всичките си офиси в страната. Дружеството временно преустановява дейността си от март месец, съобщиха официално от компанията.

Причина за затварянето на обектите е прекратяване на договора на фирмата с телекомуникационната компания "Мобилтел". Контрактът е бил прекратен в началото на миналия месец.

Засега от "Хенди" запазват мълчание, като се позовават на "поверителна търговска информация" и "спазването на конкурентното законодателство".

Телекомът на свой ред продължава да обслужва клиентите на "Хенди" в своите обекти. Претенциите за щети по мобилни устройства, купувани от веригата обаче, вече се приемат в офисите на застрахователното дружество "Евроинс". От "Хенди" уточняват, че временно се налага и промяна в процедурите за приемане на стоки по рекламация (стоки за сервиз)". И съветват клиентите си при необходимост да се обърнат към официалните сервизи на отделните марки мобилни устройства.

"За всички устройства закупени в пакет с абонаментен план на Мтел, рекламации се предявяват в магазинната мрежа на "Мобилтел", отбелязват още от веригата.

"Хенди" и "Мобилтел" започнаха да работят в партньорство през 2005 година, като преди това компанията имаше договор с бившата "Глобул". Веригата предлагаше възможност освен за закупуване на мобилни телефони и такава за избор на абонаментни планове към "Мтел", като в нейните обекти се правеха и плащания към оператора.

Facebook logo
Бъдете с нас и във