Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Великобритания и Албания предлагат възможности на стартъпи от Западните Балкани

Техническите стартъп компании в Албания и Западните Балкани са поканени да участват в третото издание на UK-Albania Tech Hub. Това е програма, която подпомага сътрудничеството между Албания и Великобритания в областта на иновациите в технологиите. След втория успешен кръг тази година, програмата ще продължи да включва и приема заявления от стартъп фирми, намиращи се и в страните от Западните Балкани.

UK-Albania Tech Hub има за цел да улесни двустранните технологични партньорства между Албания и Обединеното кралство с  фокус над технологичните стартъпи, които имат потенциал да допринесат за икономическия растеж на Великобритания чрез споделяне на иновации, умения и възможности за бизнес между двете страни. Проектът реализира това чрез идентифицирането на целеви решения, партньори и модели на сътрудничество за стартиращи технологии, ангажиращи предприемачи със срещи с потенциални бизнес и технически партньори и ключови бизнес експерти.

По модел на успешния UK-Israel Tech Hub, програмата включва тристепенен подход в подкрепа на технологичните стартиращи фирми и предлага до 20 места за участие на стартъпи в серия от семинари в Тирана, Албания, които ще включват сесия за обучение и менторство, подпомагащи разрастването на техните идеи и развитието на техния капацитет, използвайки местни и британски практики и експертни съвети. След съзтезателен процес, редица стартъп фирми, които успешно са завършили обучителната програма, ще бъдат избрани да продължат обучението си в Лондон. Те ще започнат допълнително обучение под наставничество и ще проучат възможностите за бизнес в технологичния сектор на Обединеното кралство.

Избраните за участие в програмата предприемачи ще имат възможност да се срещнат с технологични мрежи, инвеститори и потенциални клиенти. Последващата подкрепа за по-нататъшно развитие на техния бизнес и програмата за ускоряване на високо потенциални стартиращи компании за по-нататъшно разрастване на техния бизнес, включват високопрофилни мрежови събития, възможности за свързване с менторите от Обединеното кралство, възможности за съвместни проекти и за принос в разработването на политики. Възможност за кандидатстване по проекта UK-Albania Tech Hub в срок до 18 октомври 2019 г. имат всички стартъп технологии, които вече са установени на албанския пазар или в страните от Западните Балкани.

Facebook logo
Бъдете с нас и във