Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Васил Божков: Всички печеливши съществуват и парите им са преведени

Бизнесменът Васил Божков заяви, че повдигнатите му 7 обвинения от прокуратурата, включително за предлагане на подкуп на Комисията по хазарта, са на база "някой казал, друг чул, че някой предлагал".

"Как са ми предявени обвинения чрез служебен адвокат - нито са ме питали, нито са ме търсили. Аз имам собствени адвокати, не съм социално слаб. Никой не се е свързвал с мен, имам си адвокати, които са упълномощени", каза Божков пред БНТ.

Бизнесменът посочи, че трудно би се върнал в България, тъй като има притеснения от изказването на главния прокурор Иван Гешев за "прилагане на психотерапия".

"Точно от тази психотерапия ме е страх. Ще се върна в България пред съда. Първо искам да предявят обвинения на моите адвокати. Това всичко е съшито с бели конци. Какви доказателства могат да бъдат предмети на изкуството?", попита той.

"Не е тайна къде съм, това не е от значение", отговори Божков на въпроса в коя държава се намира в момента.

Във връзка с твърденията на прокуратурата, че голяма част от лицата, които се афишират като спечелили от лотарийните игри, не съществуват реално той заяви, че това нанася големи вреди на бизнеса и ще заведе лични дела. "Всички лица съществуват и парите им са преведени по банков път, както е по закон. Освен това, някой от прокурорите каза, че няма средства да се обезпечат печалбите. Нека да не се изказват по бизнес, както аз не се изказвам по техните работи. Това са нелепи твърдения и лъжи, които уронват престижа и пречат на бизнеса. Мисля да предявя лични дела към тези, които ги казват".

Facebook logo
Бъдете с нас и във