Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Васил Божков търси собственик на “Левски“ чрез избори

Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори. Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI да бъде определен чрез електронно гласуване? БъдетеЗдрави! Това написа на страницата си във Фейсбук Васил Божков, който се укрива в Дубай. 

Бизнесменът е публикувал и анкета, където всеки може с "да" и "не" да отбележи дали е съгласен да има избори. 

Миналата седмица близкият до Божков бизнесмен и фактически собственик на акциите на "Левски" Георги Попов ги джироса на премиера Бойко Борисов. От своя страна премиерът отказа да ги приеме и в момента те са в касата на стадион "Георги Аспарухов". От "Нове холдинг" съобщиха, че мотивът Бойко Борисов да получи акциите е, че той е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите, затова бъдещeто на клуба трябва да е в негови ръце. 

В момента клубът е в изключително тежко финансово състояние, а Васил Божков и Георги Попов се намират в Обединените арабски емирства. Българската държава е поискала екстрадицията на Божков във връзка с 11-те обвинения срещу него. В позицията на "Нове холдинг" се посочва, че състоянието на футболния клуб е породено от "умишлено и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му".

Във вторник Божков публикува поредна позиция срещу правителството и поименно назова премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов. 

"От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин", коментира босът на "Нове холдинг". 

Той упреква държавните институции за извършване на репресии и незаконни действия срещу негови служители, семейство, приятели и партньори.

"Държавните структури, ръководени от Горанов - НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите. На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват", пише Божков. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във