Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ВАРНЕНСКИТЕ СЪДИИ ПАК СПАСИХА ПОЛИМЕРИ

Варненският окръжен съд уважи молбата на девненския завод Полимери АД да се спре искът на Агенцията за държавните вземания за откриване на производство по несъстоятелност на дружеството. Мениджърите на девненския замод се позовават на това, че са спечелили на първа инстанция шест от общо осем дела, заведени срещу тях от Териториалната данъчна дирекция.
Решението на варненските магистрати може да бъде обжалвано в седемдневен срок, или до 26 април.
Според последната тройна съдебна счетоводна експертиза, загубата на Полимери АД за миналата година е 562 хил. лв., а за първите два месеца на тази е 227 хил. лева. Към 28 февруари вземанията на Полимери, чийто мажоритарен собственик е АКБ Корпорация, са за близо 17 млн. лева.
Междувременно се оказа, че Полимери АД има сключен договор за покупко-продажба на неговата продукция с люксембургската фирма Суиз Кем Трейд на стойност 90 млн. г. марки годишно в рамките на пет години. Според адвоката на предприятието Ангел Донов, до края на седмицата ще бъде възобновено и производството на течен хлор. От 29 март Полимери има сключен анекс и към договора за доставка на етилен с петролната рафинерия ЛУКойл Нефтохим срещу насрещна доставка на натриева основа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във