Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Варна става един от дигиталните хъбове на Европа

Варна става един от новите 30 дигитални хъба на Европа. Това съобщи Димитър Василев, председател на Български бизнес форуми. 

Варна най-вероятно ще бъде един от новите 30 дигитални хъба за цифрова информация в Европа. Това са си поставили за цел организаторите на международното технологично събитие Innowave 2017 Business and Startup Conference, което се проведе този уикенд във Варна. Български Бизнес Форум и Община Варна вече са преполвили пътя към тази цел, а в рамките на 2018 година ще бъде готова и пътната карта за реализацията й. 

Събитието събра над 800 участници и над 40 лектора от 15 държави, сред които България, Румъния, Сърбия, Македония, Обединеното кралство, САЩ, Чехия и други. Изключително големият интерес сред стартиращите български компании и млади предприемачи в областта на технологиите бе оправдан от видните имена сред спикърите, начело с легендата на директния маркетинг Дрейтън Бърд, лица на Amazon, AliBaba, Yandex, IndiGoGo и други онлайн гиганти. 

Редом с конференцията беше създаден Инвеститорски фонд от бизнес ангели, който ще подпомага развитието на младите предприемачи с идеи от Варна и Източна България. Първата селекция от компании с идеи ще бъде направена в началото на следващата година. Пак тогава ще бъдат раздадени и първите грантове за финансиране. 

"Доволни сме от реализацията на събитието. За нас е изключителен успех не само че привлякохме значими имена сред лекторите, но и че броят на участниците беше огромен. Видяхте, че внимание на събитието обърнаха и политиците - еврокомисарят по дигитализацията Мария Габриел и министърът на образованието Красимир Вълчев. Разбира се, не пропускам и кмета на града Иван Портних, който също има съществен принос за случването на Innowave 2017. Постигнатото е задължаващо и за следващите издания", коментира председателят на Български Бизнес Форуми Димитър Василев. 
 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във