Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Варна се включи в международното изложение в Лайпциг

Община Варна участва в международното туристическо изложение “Touristik & Caravaning” в Лайпциг, Германия, което се провежда в периода от 17 до 21 ноември. На форума се презентират възможностите за летен морски туризъм и съпътстващите алтернативни форми като уелнес и SPA, къмпингуване, голф и други активности. Щандът на Варна се радва на голям интерес, тъй като много от посетителите желаят да повторят почивката си в България, а други да се възползват от ранните намаления, които са актуални по време на изложението, съобщиха от дирекция “Туризъм” към Община Варна. Посетителите получават информация за хотелите на българското Черноморие и за възможностите за разнообразяване на престоя - еднодневни екскурзии, забележителности и други. Община Варна представя възможностите за туризъм на българския щанд, организиран от Министерството на туризма.

“Touristik & Caravaning” в Лайпциг е най-големият туристически панаир в Централна Германия насочен към крайния клиент. По време на петте дни се очаква изложението да бъде посетено от над 60 000 души.

Варна е третият по големина град в България и най-големият по Българското Черноморие. Заради богатата му историята и динамично настояще, често го наричат „Морската столица на България”. Географското разположението на града, богатите природни ресурси и древна история, го превръщат в един от най-известните и красиви курортни центрове в Европа и най-големия в черноморския регион. 

Варна е привлекателна дестинация за четири сезона, а туризмът е един от основните отрасли в структурата на икономиката. От и до летище Варна се извършват полети до 110 дестинации, които се изпълняват от над 60 авиокомпании. Всяка година туристите, обслужени само на аеропорта, надхвърлят 2 милиона души. Уникалното съчетание на природни ресурси - 32 км морската брегова линия, златни плажове, лонгозни гори, повече от 20 минерални извори, с богато културно-историческо наследство и традиции, дава огромни възможности за почивка и развлечения, за развитие на културен, морски, ваканционен, уелнес, бално, медицински и спа туризъм.

Facebook logo
Бъдете с нас и във