Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов затвори "Какао бийч"

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две заведения в "Слънчев бряг" и Созопол са затворени. Става дума съответно за популярната дискотека "Какао бийч" и плажния бар "Хедон". 

По думите на Симеонов проверка на 5 август е установила, че след 23.00 часа се чува музика на открито. Впоследствие били връчени предупредителни протоколи, но два дни по-късно инспекторите отново са констатирали нарушение и е издадена заповед за затварянето им.

От началото на летния туристически сезон до сега Районната здравна инспекция направила множество проверки за спазване на наредбите и закона за шума и забраната за озвучаване на открити площи. Издадени са 84 заповеди и предписания на дискотеки и заведения, в които е констатиран силен шум и музика, допълни Симеонов на брифинг в Бургас.

"Разпоредено е спирането на звука и на двете места е отказано спирането на звука. Направено е предписание писмено, връчено им е и въпреки предписанието, че трябва незабавно да спрат озвучаването, тъй като те нарушават закона, те са продължили. Това доведе до необходимостта от издаването на заповеди за прекратяване на експлоатацията на тези два обекта. Заповедта беше връчена на 10 август, заведенията бяха затворени и до момента на затварянето или спирането на дейността на тези заведения са под контрола на Министерството на вътрешните работи", разясни вицепремиерът.

Валери Симеонов съобщи, че от началото на годината общините Несебър и Созопол не са приели нови наредби за опазването на обществения ред. 

"Предишните наредби бяха отменени от прокуратурата още в началото на годината. Повече от половин година не са приети нови. Дали това е нарочно или случайно не се наемам да коментира. Освен шума в тези наредби се регламентира и всяко едно нарушение на обществения ред. По този начин се връзват ръцете на полицаите", обясни Симеонов. 

Според него това е наложило прилагането на нова методика по отношение на действащия Закон за шума. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във