Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов заличава "незаконни заведения" от плажа в "Слънчев бряг"

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че няколко заведения на южния плаж в курорта "Слънчев бряг" са незаконни и трябва да бъдат съборени. Става въпрос за "Какао бийч", "Ла кубанита", "Бедрум", "Дъ уан", изброи Симеонов. Той уточни, че въпросните заведения са без проекти и без строителни разрешения. Според него ако конструкциите им не издържат, ще има сериозни поражения.  

"Те ще бъдат премахнати, ето ви новината от днес", зарече се вицепремиерът.

По думите му обаче сроковете за събарянето на заведенията зависели от регионалния министър Николай Нанков, до когото Симеонов вече изпратил сигнал. 

"Моловете на пясъка в Слънчев бряг са без проекти. По закон, ако обектът е с над 200 човека, той трябва да е 1-ва, 2-ра или 3-та категория. Там има по 4000 билета за входни такси. Има бариери на общински път, има незаконни паркинги, незаконни навеси", заяви Валери Симеонов.

"За да бъдат издигнати тези заведения, са нарушени куп закони. Очаквам Министерството на регионалното развитие да си влезе във функциите и да приложи закона“, каза още Симеонов.

Общо 11-12 обекта в "Слънчев бряг" нарушават Закона за устройство на територията според лидера на НФСБ.

На Южния плаж в Несебър има незаконно преграден общински път и нелегален паркинг, обобщи вицепремиерът, след като през уикенда направи първата си проверка по Черноморието. 

"Искам да припомня, че миналата година имахме с няколко милиона повишение на приходите и то благодарение на по-сериозния контрол", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във