Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов: Сделката за ЧЕЗ не е приключила

Няма информация сделката за ЧЕЗ да е подписана. Има предварителен договор, няма приключване на сделката. Знаете много добре, че сделката е приключена, когато се реализира плащането. След като няма плащане, няма сделка, в живота също е така. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов, който присъства днес в София на дискусия за ситуацията в Крим.

"Промените в закона за енергетиката все още не са уточнени. Там има два елемента, които все още не са съчетани, кой трябва да извършва предварителната проверка на собствеността, с оглед защита на националните интереси. Предстои текстовете да се доизяснят. Няма категорични текстове, въпреки че много спекулират с това, че има готови предложения, но внесените до момента страдат от сериозен юридически дефицит, коментира Симеонов, цитиран от БТА.

Той подчерта, че предстои да се поработи още малко върху тези текстове и не трябва да се бърза. "Естествено, трябва да се даде сигурност на обществото, че при едни бъдещи сделки ще бъдат защитени интересите на големи групи от хората, добави Валери Симеонов.

Вицепремиерът коментира факта, че в руската преса е имало и положителни коментари за думите му спрямо руския патриарх.

"Това не означава нищо друго, освен че голяма част от руското общество не одобрява "агресивното поведение" на т.нар. втори външен министър, ако не и първия, на Русия. С този стил на поведение Русия може да си създава само неприязън, това не е начин за изразяване на позиция, когато си поканен с уважение и необходимите елементи на признателност, по този начин да приключиш посещението си, по който го направи патриарх Кирил, коментира Симеонов. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във