Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов иска да закрие "Слънчев бряг" АД

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов подновява битката със собствениците в "Слънчев бряг". Симеонов ще инициира законодателни промени, с които да бъдат премахнати всички преместваеми обекти по плажовете в курорта. Нещо повече, според него това ще се случи във всички национални туристически комплекси. Те са общо 7 - летни и зимни.

"В момента голяма част от тях са се превърнали в едно уродливо подобие на нискобюджетни арабски пазари. Дори категорията на „Капалъ чаршъ“ в Истанбул е доста по-висока в сравнение на това бараките по Слънчев бряг и Златни пясъци", коментира вицепремиерът. Затова и текстовете, които ще бъдат внесени за разглеждане в парламента, предвиждат по плажовете да останат единствено спасителни постове, медицински пунктове и водни атракциони

"Преместваемите обекти се държат от фигури от подземния свят. Те са собственост на някакво Слънце, на някакъв Козел... Да, те дават хляб на много хора, но не дават хляб на държавата", допълни Валери Симеонов.

Вицепремиерът сподели, че се е прицелил и в дружеството "Слънчев бряг". Според него то трябвало да бъде закрито, тъй като не генерирало никакви печалби и било гнездо за мащабна корупция. Симеонов е категоричен, че ако дружеството не бъде закрито, ще се опита поне да изземе от него инфраструктурата в курорта и да я прехвърли на община Несебър.

Лидерът на НФСБ обобщи, че след активната намеса на държавата, в лицето на НАП и Агенция "Митници", приходите от туризъм са превишили миналогодишните и са нараснали до над 400 милиона лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във