Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов: Има положителен ефект от контрола през летния сезон

Вицепремиерът Валери Симеонов обобщи резултатите от последните проверки в морския курорт "Слънчев бряг" и по Черноморието като цяло.

Симеонов установил, че през последните два месеца едни и същи заведения създавали проблеми и шум, заради които хората не можели да почиват пълноценно, а недоволствието на летуващите било явно. 

По думите на вицепремиера въпросните заведения не били много. "Във всеки един от курортите има шампиони по рецидивизъм и те за съжаление създават общото негативно впечатление от туристическия сезон и опорочават туризма, лишавайки почиващите от възможността да имат пълноценна нощна почивка", обясни Валери Симеонов на пресконференция в Бургас.

Той подчерта, че проверките за шум в курорта ще продължат. Симеонов обясни, че не е работа на вицепремиер да обикаля заведенията и да прави проверки за шума, но "когато имало натрупани нарушения, буквално свързани със задкулисни схеми", било редно да се покаже моделът на работа. "Затова аз съм се ангажирал с такива проверки, тъй като до момента констатирам, че резултатите не са достатъчно добри", поясни лидерът на НФСБ.

Според него обаче в последно време нарушенията по Черноморието били по-малко, а спад имало по всички направления. Вицепремиерът уточни, че нередностите при митниците и престъпността намалели. Работодателите пък по-често спазвали трудовото законодателство.

"Почти няма нарушения в дейността на Морска администрация. Само 12 плавателни съда са без съответните документи. От извършените 1600 проверки от КЗП, са съставени 100 акта", обобщи Симеонов, според когото имало положителен ефект от контрола на всички институции през летния сезон.

По-късно Валери Симеонов написа в социалните мрежи: "Дори в емблематичните за парти туризма в Европа Ибиса и Майорка, работата на шумните дискотеки на открито е ограничена до полунощ. В хотелите е тихо, а купонът до сутринта се пренася в шумоизолирани дискотеки на закрито. У нас - беззаконие и вакханалия, терор на тарикатите над нормалните туристи и граждани - ще го променим! Така ще привлечем по-платежоспособни туристи и ще имаме по-качествен ръст на туризма!"

Бизнесът в "Слънчев бряг" обаче е на мнение, че вицепремиерът действал избирателно при последните си проверки. От Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" обясниха действията на Валери Симеонов като търсене на пиар, който обаче не работил нито за него, нито за туризма в България като цяло.

През уикенда лидерът на НФСБ, заедно с полицаи и инспектори от НАП, направи две проверки за шум в заведенията "Оксижън" и "Бедруум" в оборотния курорт. Това разгневи посетителите им, които меко казано освиркаха Симеонов и го отпратиха с викове "Довиждане" и "Оставка". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във