Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов готви "изненади" за шумните заведения по курортите

S 250 0b222d42 abfc 402c b84b 5ec864b53d9b

Започват проверки по морето. Смятаме, че сме в дълг на почиващите български граждани и на чужденци основно в посока на обезпечаването на спокойствието след 24.00 часа. Това обяви вицепремиерът за демографската и икономическа политика Валери Симеонов на среща в Министерски съвет, посветена на мерките за летния туристически сезон. 

"Почваме с министрите за нарушенията по морето, особено тези за шума. Приготвил съм изненади", обяви Симеонов на профила си в Туитър.

„В наредбите си общините задължително трябва да обезпечат нужното спокойствие на почиващите. За съжаление, нормативната уредба е нееднозначна, тя не дава възможност за съответни решения, или в резултат на проверки, резултатни действия. Поради което се обединихме около това да подготвим едно споразумение, което да бъде разписано. Това ще бъде протокол за изграждане на съвместни центрове за проверки, като приоритетно и на първо място ще бъдат извършвани мащабни проверки по всички направления на заведенията, които си позволяват наднормен шум във времето за почивка. Този протокол ще бъде подписан от всички колеги, които присъствахме на тази среща и ще бъдете запознати с него“, коментира Симеонов. 

Вицепремиерът беше категоричен, че ще подкрепя и насърчава легалния туристически бизнес.

"Като цяло сме обединени около позицията, че ще подкрепяме и насърчаваме легалния туристически бизнес. Този, който спазва законите, наредбите. Този, който си плаща данъците и ще бъдем категорично против, като ще налагаме съответните санкции в резултат на мащабни обединени проверки, на тези, които извършват сенчест бизнес, заобикалят плащането на данъците, не спазват нормативните изисквания, наредбите и законите, тъй като по този начин не само ощетяват бюджета, но и създават негативен имидж на България“, коментира още Валери Симеонов.

Самият той е бивш собственик на хотели и обяви в средата на май, че предлага на апартхотелите да се налага патентен данък.

Facebook logo
Бъдете с нас и във