Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов: Държавата трябва да защити инвеститора в Банско

Вицепремиерът Валери Симеонов настоя държавата да защитава интересите на инвеститора по отношение на изграждането на втори лифт. Основният му аргумент за строенето на втора кабинка са "безобразните опашки", които  отблъскват и отвращават всички хора, които са дошли в курорта.

Той опроверга информацията, че промяната в плана за управление на парка ще позволи застрояването на 48% от територията му. "То няма мераклии 8% да застроят. Това е точно такава лъжа, каквато е и легендата за изсичането на вековни гори, каквито няма в концесионната зона. Те са обособени в биосферен резерват, описани са и са обозначени", коментира вицепремиерът.

Според Симеонов не е проблем, че собствеността на фирмата инвеститор се държи от офшорка, защото това било законно. По думите му регистрирането на фирма в офшорна зона не е престъпление и това се прави, за да се икономисат данъци.

Валери Симеонов е категоричен, че екоминистърът Нено Димов не трябва да подава оставка, а за протестите в столицата каза, че шествието на жителите на Банско е било много по-многолюдноро.

В същото време той определи протеста на полицаите като рекет.

"Протестите са насочени към нашите вътрешни проблеми, не към еврокомисарите. В една демократична държава всеки може да протестира, но не беше това моментът, защото се ангажира част от работата на силите на реда – трябва да охраняват и протестите, както и европредседателството – това са допълнителни разходи", каза Симеонов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във