Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов: ДПС и ГЕРБ пак ни извъртяха по най-подлия начин

Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов изригна срещу току що приетите от парламента промени в Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Според поправките при отдаването на морските плажове и през следващата година няма да се прилага новият закон за концесиите. 

Минути след гласуването в пленарната зала Симеонов скочи на партньорите си от ГЕРБ и написа в социалните мрежи: "Пак ни извъртяха! Депутати от ГЕРБ и ДПС промениха току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия начин - чрез преходни и заключителни разпоредби на Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност. Концесиите на плажовете ще се определят от Министъра на туризма, а не по общия ред, определен от закона за концесиите. Това означава, че ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването за по 20 години (а може и повече) на приближени фирми и групировки."

Вицепремиерът упреква министрите от ГЕРБ, че не желаят България няма да има съвременен и прозрачно-регламентиран туризъм."Това е поредният саботаж на опитите за въвеждане на нормално управление и реална конкуренция. Благодаря на колегите от Обединени патриоти, които се противопоставиха на предложението в пленарна зала. За съжаление, такива са правилата на демокрацията - ДПС+ГЕРБ - 100 "за" срещу 43 "против", допълва Валери Симеонов.

В заключение той изброява кой плаж при кого ще отиде:


Слънчев бряг север - Маджо

Слънчев бряг юг - ВИС

Несебър юг - ВИС

Поморие централен - братя Маргини

Бургас север - братя Маргини

Созопол Харманите - ВИС

Созопол централен - подготвен за братя Маргини

Сараите на Доган - плаж Отманли - ДПС


Вицепремиерът завършва публикацията си с "честитка": "На печелившите - Весела Коледа и честити нови 20 години концесии!"

Facebook logo
Бъдете с нас и във