Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов: Бардаците получиха поредната министерска подкрепа

Вицепремиерът Валери Симеонов очаквано остана недоволен от проверките за незаконни преместваеми обекти в "Слънчев бряг". 

"За мое голямо съжаление и министър Нанков се нареди до министър Ангелкова в отричането на законите и наредбите на България", написа Симеонов във "Фейсбук", след като по-рано ДНСК обяви резултатите от инспекцията си, които "БАНКЕРЪ" публикува. 

"Известните с пласмента на наркотици, проституция и наднормен шум бардаци получиха поредната министерска подкрепа!", изтъква вицепремиерът в своята публикация. 

Нещо повече, Валери Симеонов твърди, че регионалният министър Николай Нанков "вече е включил на задна скорост и избягва да се произнася категорично по законността, както направи в петък пред медиите в Бургас. Сега вече се говори, че заведенията отговаряли на схемата за поставяне, подписана от министър Ангелкова", казва той, припомняйки, че е и сигнализирал прокуратурата за това нарушение на министъра на туризма. 

Симеонов е категоричен, че разрешенията на дискотеките на Южния плаж в "Слънчев бряг", издадени от главния архитект на община Несебър, също са "в разрез с нормативната база - надвишавайки 100 пъти допустимата площ от 15 кв.метра и многократно височината от 3 метра".

"Защо няма нито дума за това, че заведенията са категоризирани като "нощни барове" и "ресторанти" с подписа на министър Ангелкова, а такива заведения ЗУЧК забранява да има на пясъка?", пита вицепремиерът. 

И добавя: "Разбирам кой и кое диктува отказа от задължителното премахване на обектите и спирането на достъпа и ползването им чрез спиране на тока и водата. И ако първото (премахването) е спорно дали е задължение на министерството или общината, то спирането на достъпа и ползването на огромни незаконни заведения, изградени без проект, разрешения за строеж и разрешения за ползване, си е работа на МРРБ и ДНСК."

Според Симеонов в изявленията си регионалният министър пренебрегвал констатациите на ДНСК, която с "писмо от 13 юни (сряда) 2018 определя заведенията за НЕЗАКОННИ и разпорежда на кмета на Несебър в срок до 15 работни дни ДА ГИ ПРЕМАХНЕ!"

В публикацията Валери Симеонов прилага части от протокола на ДНСК за извършени проверки по неговия сигнал.

Facebook logo
Бъдете с нас и във