Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В здравното министерство отвориха 28 оферти за щадящи тестове

В Министерството на здравеопазването /МЗ/ днес са отворени постъпилите в срок 28 оферти за щадящи тестове. Това е станало в присъствието на определената за целта комисия, медии и представител на Министерството на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство.

От ведомството припомнят, че на 26 октомври, на сайта на МЗ беше публикувана "Покана до всички заинтересовани лица за закупуване на бързи антигенни тестове за провеждане на индивидуално неинвазивно изследване на SARS-CoV-2 с цел скрининг на ученици от 1-4 клас и осигуряването на по-продължително провеждане на учебния процес присъствено". Крайният срок за представяне на оферти беше вчера, 29 октомври, до 17.30 часа.

Общото необходимо количество тестове, посочено в поканата, е до 400 000 броя, като тестовете трябва да се изпълняват с проби от слюнка.

Всеки участник можеше да предложи различни количества тестове, в зависимост от възможността си да извърши доставка в срок до три работни дни след сключване на договор.

Критериите за избор на изпълнители са най-ниска предложена единична цена и най-кратък срок за доставка. Няма ограничение по отношение на броя изпълнители, с които ще бъдат сключени договори.

В началото на следващата седмица деветчленната комисия ще представи на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров доклад относно класирането на участниците, след което ще бъдат сключени договори за осигуряване на щадящите тестове за деца.

Facebook logo
Бъдете с нас и във