Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В София ще бъде изграден първия по рода си за България Биотехнологичен център

В София ще бъде създаден първият по рода си за България Биотехнологичен център, след като Столична община, София Тех Парк и Биотехнологичен и Здравен Клъстер България подписаха меморандум за сътрудничество.

Меморандумът ще насърчи развитието на биотехнологичния и здравен сектор, както и взаимодействието между институциите, научния сектор и бизнеса за популяризиране на София като място за наука, инвестиции и развитие на технологии в здравеопазването.

"През последните години се наблюдава нарастване на стартъпите в сферата на медицината, биотехнологиите и R&D центровете", отбелязват от Столична община. 

От там уточняват, че Биотехнологичният център ще е зона, в която учени, предприемачи, студенти, малки и средни предприятия ще могат да намерят подходяща интелектуална и експертна среда, която ще ги подкрепя при стартирането и развитието на своя бизнес.

Очаква се изграждането на подобен център да позиционира София на международната карта в областта на биотехнологиите и науките за живота. Сред първите проекти на центъра е включено и обстойно изследване и анализ на съществуващия капацитет и ресурс в страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във