Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В София са изградени 200 км нова канализация за 10 г.

Изпълняваме третия заключителен етап от изграждането на 3 км водопровод и канализация в „Люлин“ – местност „Сливница“. Едновременно с инженерната инфраструктура асфалтираме и улиците по съществуващо положение, каквато е възможността в момента." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място.

"Изградихме над 200 км нова канализация в последните 10 г. на територията на цялата община – каза също кметът Фандъкова. – Първите два етапа за местост „Сливница“ изградихме през 2012 г. и 2015 г. – общо 3 км канализационна и 3 км водопроводна мрежи. Целта на проекта е изграждането на нова канализационна мрежа, която посредством съществуващия „Десен Какачки колектор“ да транспортира отпадъчните води."

Фандъкова посочи, че кметът на район „Люлин“ – Милко Младенов, заедно с гражданите има задача да обсъдят какво да се направи според желанието на хората в прилежащото пространство на ул. "Беравица" – зелена площ, детска площадка и/или паркинг.

През тази година изпълняваме 4 проекта за изграждане на канализация на стойност близо 6,6 млн. лв., с финансиране от ПУДООС и съфинансиране от Столичната община. Проектите са в районите „Триадица“, „Люлин“, „Овча купел“ – стара част. Кметът посочи също, че Столичната община е защитила над 400 млн. лв. за изграждане на канализация на територията на общината в следващите 3 години по Оперативна програма „Околна среда“. Регионалното прединвестиционно проучване за районите, в които ще започне изграждане, ще е готово до края на годината.

Facebook logo
Бъдете с нас и във