Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Първомай ще произвеждаме 3D ендоскопи за роботизирана хирургия

Министерският съвет е приел решение за одобряване на проект на Меморандум за разбирателство между правителството на Република България и „Интуитив Сърджикал България“ ЕООД. Това е станало на днешното му заседание, провело се на 6 юли.

Меморандумът се отнася до изпълнението на приоритетния инвестиционен проект на компанията - по-точно до изграждането на високотехнологична производствена база за 3D ендоскопи за роботизирана хирургия в гр. Първомай, област Пловдив.

Министерският съвет е взел решение и да се създаде междуведомствена работна група за осигуряване на институционална подкрепа при изпълнението на проекта.

Размерът на инвестицията на "Интуитив Сърджикал България“ ЕООД е 84 000 000 лева. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, е за 107 души.
„Интуитив“ е международен лидер в производството на техника за роботизирана хирургия и ще инвестира в построяването на модерна производствена база, в която ще се произвеждат продукти с висока добавена стойност. Очакванията са, че реализацията на проекта ще има благоприятно социално-икономическо въздействие върху региона и ще допринесе за подобряване на имиджа на страната ни като атрактивен център за осъществяване на значими инвестиционни проекти във високотехнологичните производства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във