Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В понеделник започва ремонт на платното за Варна на виадукта при 35-ти км на АМ "Хемус"

От понеделник (4 май) се ограничава движението в платното за Варна на стоманения виадукт при 35-ти км на АМ "Хемус". Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като ще има една лента за Варна и две за столицата, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Спирането на движението е за ремонт на съоръжението, което не е обновявано от изграждането му през 80-те години на миналия век.

Проектът се изпълнява от дружеството "Автомагистрали" ЕАД се планира строителните дейности да приключат до средата на септември.

Строителните работи включват нови хидроизолация, отводняване, асфалтова настилка, ограничителни системи и маркировка. Предвидена е подмяна на дилатационни фуги, лагери, усилване на връзките на стоманената конструкция, антикорозионна защита на съоръжението и други.

На автомагистрала "Хемус" продължават ремонтите и на виадукта при 19-ти км, край село Потоп, и на тръбата за София на тунел "Витиня".

От Агенция "Пътна инфраструктура" отбелязват, че ремонтите са наложителни и трябва да бъдат направени, за да се пътува много по-безопасно и удобно по обновени пътни участъци.

Facebook logo
Бъдете с нас и във