Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Пловдив отварят уникална фабрика за нитрилни ръкавици

Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция по инвестициите, и Георги Петков, член на борда на директорите на PPS Manufacturing.

Българската компания PPS Manufacturing започва един уникален за България и Европа проект - производство на биоразградими предпазни ръкавици за медицината и хранително-вкусовата промишленост. Това бе обявено при връчването на сертификат за инвеститор „Клас А“ в Пловдив. Инвестицията  ще надхвърли 10 млн. лв. и ще създаде над 100 нови работни места за региона. Капацитетът на бъдещото все още предприятие ще е 37 000 ръкавици, а производственият цикъл ще е... 7/24, т.е. денонощен.

"Изключително съм горд, че този проект ще бъде реализиран в България. Инвестицията е изцяло българска, без участието на чуждестранни лица, със съдействието на фонд „Устойчиви градове“. С основаването на PPS Manufacturing целим да намалим зависимостта на ЕС от Азиатските производители и да поставим България като предпочитан производител на лични предпазни средства“, казва Георги Петков, председател на борда на директорите на PPS Manufacturing.

Новата фабрика е част от "Тракия икономическа зона" и развива концепцията за изграждане на въглеродно-неутрални индустриални зони. С цел по-бързото усвояване на технологиите и започване на производството, в PPS Manufacturing ще бъдат привлечени международни инженер-химици, които ще обучават кадрите в България и ще подпомогнат началото на производствената дейност. Предвижда се изграждане на лаборатория за научна и развойна дейност и производствени тестове. Продуктите на компанията ще бъдат тествани в европейска сертифицирана лаборатория и ще бъдат сертифицирани от европейски орган.

Плановете са новата фабрика на PPS Manufacturing да отвори врати тази есен.

Facebook logo
Бъдете с нас и във