Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В парламентарния контрол ще участват шестима министри

Във времето за парламентарен контрол ще отговарят на въпроси шестима министри.

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде информация относно мерките за подпомагане на туристическите агенции и туроператорите в летния сезон.
Има въпрос и от народния преставител Дора Янкова относно летния туристически сезон 2020 година.

Към Емил Караниколов, министър на икономиката, има питане от Румен Гечев  относно осигуряването на конкурентна среда на пазара за бутилки с втечнен газ. Дора Янкова има въпрос относно размера на вземанията на български фирми, кооперации и други юридически лица от българските общини.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката, ще отговори на въпрос от група народни представители относно издадено Разрешение № 524 от 13 декември 2019 г. на "ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ" ЕАД (дъщерно дружество на международната минна компания със седалище в Канада - "Дънди Прешъс Металс" Инк.) за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площ "Свети Никола", разположена на територията на две области (Стара Загора и Пловдив) и на пет общини (Стара Загора, Казанлък, Павел баня, Братя Даскалови и Брезово) и сериозното обществено недоволство от това.

Към Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на въпрос от Милко Недялков относно проваленото изпълнение на проект по Оперативна програма "Региони в растеж" в Ловеч.

Емил Димитров, министър на околната среда и водите, ще отговори на въпрос от  Стоян Божинов относно авиационния шум от летище София.

Към министъра на образованието и науката Красимир Вълчев има питане от БСП относно проведеното Националното външно оценяване по български език и литература за VII клас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във