Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Парламента ще има първо гласуване на промени във Валутния закон

За 9 часа е насрочено пленарно заседание на Народното събрание. Разбира се, ако се събере необходимия кворум.

Първо гласуване ще има на законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. Вносител е Министерският съвет (на 6 декември 2019 г.).

Депутатите ще направят и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Валутния закон, който е внесен от Министерския съвет на 2 декември миналата година.

В дневния ред е и първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за публичното предлагане на ценни книжа. Вносител е Министерският съвет (на 29 ноември 2019 г.).

Народните представители ще разгледат годишния доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 година. Вносител е Комисията за регулиране на съобщенията (на 24 юни 2019 г.).

В пленарна зала ще бъде обсъден и годишният доклад на Комисията за регулиране на съобщенията за 2018 г. - "Анализ на пазара на пощенските услуги". Документът е внесен от Комисията за регулиране на съобщенията на 26 юни миналата година.

От 14.30 часа са насрочени заседания на две от парламентарните комисии.

Комисията по бюджет и финанси има четири точки в дневния си ред, в т.ч. и обсъждане на проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за възлагане на Сметната палата да извърши одит за съответствието при финансовото управление на Българското национално радио за периода от 1 януари 2017 г. до 30 септември 2019 година.

В дневния ред на Временната комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с прекъсване на излъчването на програма "Хоризонт" на Българското национално радио, както и на твърденията за политически натиск върху ръководството и журналисти от Българското национално радио е обсъждане на мониторинг на БНР.

От 15.30 часа в Комисията по здравеопазването министърът на здравеопазването ще отговори на актуални устни въпроси на членовете на комисията. По втората точка от дневния ред ще бъде представен проект за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ "Свети Георги" ЕАД в Пловдив.

Facebook logo
Бъдете с нас и във