Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой №8 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Хиляда тома прах в очите

След три години събиране на доказателства, документирани в повече от 1000 тома, прокуратурата обяви, че е приключила разследването на "кражбата на века". В обемно съобщение държавното обвинение се похвали, че Специализираната прокуратура е започнала да привиква обвиняеми и защитници, за да се запознаят с материалите по досъдебното производство за източване на Корпоративна търговска банка (КТБ). След това обвинителният акт в обем от 5000 страници срещу общо 18 души, начело с мажоритарния й собственик Цветан Василев, ще бъде внесен в съда. Подробностите - на страниците на финансовия седмичник.

Мъглявината Спас Русев

Казват, че в мътна вода се ловели най-големите риби. Дали това буквално е така трябва да обяснят майсторите в занаята. Във всички други аспекти обаче фразата е напълно вярна. Да вземем сагата около "Виваком", "Левски", Спас Русев, Дмитрий Косарев, НУРТС, КТБ, КЗК, ВАС и още куп други главни герои. Всичко и всички са така оплетени, че е много вероятно дори самите участници да не знаят какво точно се случва. Ясно е обаче, че залогът в този казус е изключително голям и всеки се опитва да спечели.  Всичко по темата - на страниците на "БАНКЕРЪ".

Вятърът на промяната задуха в авиацията

Ще бъде ли разбит установилият се през последните години модел за управление на столичното летище? Този въпрос стои особено актуално след рокадата в ръководството му, която направи служебният министър на транспорта Христо Алексиев. Първата позиция в най-големия ни международен аеропорт освободи Христо Щерионов, а мястото му на изпълнителен директор зае Пламен Станчев.  Още - в броя на финансовия седмичник.

Хаос около председателството на ЕС

Забавените ремонти на НДК и резиденциите в Бояна са само върха на айсберга. Съществени задачи от подготовката на страната ни като транспорта, охраната, настаняването и храната за делегациите също са забатачени. Липса и финансово осигуряване на редица събития. Детайлите – в новия брой на „БАНКЕРЪ“.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във