Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой №30 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

КОЙ бъгна делото "КТБ"?

Докато управляващите мътят медийните води със скандали от типа "суджуци" и "тирове", наказателният процес за източване на Корпоративна търговска банка влезе в съда по съмнителен начин. Внасянето на обвинителния акт в Специализирания наказателен съд беше съпроводено от разпределение на делото при странни разминавания в обстоятелствата и фактите.  Още – четете в новия брой на финансовия седмичник.

Да забогатем от биткойни

За биткойните (bitcoin) се говори и пише все по-често. Споменаването на виртуалните пари днес по-скоро предизвиква у хората мисли за пропуснати възможности да забогатеят лесно и бързо. При все че малцина знаят как функционират те, какво може да се прави с тях и най-вече как и кога да се инвестира в криптовалутата. Така или иначе, на 1 август предстои може би най-съдбоносният момент за кибер монетите.  Всчико по темата – в „БАНКЕРЪ“.

 

И Васил Божков протяга ръце към ТБ "Виктория"

Поредното състезание за придобиването на ТБ "Виктория", която е 100% собственост на Корпоративна банка, обещава да бъде интересно. Най-малкото заради участниците в него. На 24 юли синдиците на Корпоративна търговска банка публикуваха имената на инвеститорите, обявили  интереса си да закупят  "ТБ Виктория". Подробностите – в новия брой на „БАНКЕРЪ“.

Кого ще стопли студеният резерв?

Едно от най-сладките парчета в държавната "енергийна баница" се нарича "студен резерв". Определени централи получават привилегията да получават една камара пари за това, че блоковете им не работят срещу ангажимента да ги пуснат, ако се наложи. Кой ще спечели този път – четете на страниците на финансовия седмичник.

Facebook logo
Бъдете с нас и във