Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой №25 на в. "БАНКЕРЪ" четете:

Чиновниците не пускат кокала

Бизнесът в страната е оплетен в регулации и не може да функционира нормално. За всяка услуга, дори и най-дребната, се плащат такси и се губи време. На практика у нас има едно скрито двойно данъчно облагане, което се нарича административна тежест. Бихме могли да го наречем и чиновнически натиск, защото си е точно това. Той пък ражда корупция, тъй като на никого не му се чака с дни за поредното удостоверение и разрешение. Управниците ни често се хвалят как били спестили милиони на предприемачите с премахването на този или онзи режим, но каква е реалната ситуацията днес - вижте в новия брой на "БАНКЕРЪ". 

 

Разруха по нашенски

Безумно управление и скрити мераци да бъде погълната поредната апетитна хапка от държавната баница доведоха до пълна разруха един от най-красивите обекти по нашето Черноморие, странно оцелял като държавен през пазарните десетилетия. Става дума  за военния санаториум в Поморие - собственост на Министерството на отбраната. Подробностите - в новия брой на „БАНКЕРЪ“

 

Лоу кост превозвачите диктуват модата

Авиокомпаниите вече не са това, което бяха. До неотдавна големите традиционни превозвачи гледаха с пренебрежение на т.нар. нискобюджетни конкуренти, но сега все по-често си сверяват часовниците с тях, при все че все още доминират на пазара. Анализ по темата - в новия брой на авторитетния седмичник. 
 

Нинова хвана Бойко за излишъка

Бюджетният излишък е толкова излишък, колкото 10 лв., хартисали на някого от майската му заплата и доживяли деня, в който дават юнската. Излишък се свързва в мисълта ни  с нещо в повече, с нещо излишно. Но нито за семейния, нито за държавния бюджет има дори и лев отгоре, ненужен, излишен. Освен това  в случая "нещото, което в даден момент остава", може да е резултат от завишени неочаквано (или очаквано) приходи или от занижени разходи. Или от двете заедно. От страниците на вестника ще разберете как стоят нещата в нашата хазна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във