Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой №18 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Извадиха скелетите от гардероба на летището

Служители от Сметната палата се връщат на "Летище София" за нова допълнителна едноседмична проверка, научи "БАНКЕРЪ". Макар че дългоочакваният доклад как се е управлявало държавното дружество между 1 януари 2013-а и 30 юни 2016-а вече е готов, вниманието на одиторите е било привлечено от някои съмнителни процедури и след този период. Всичко по темата – на страниците на финансовия седмичник.

Търгове за 300 милиона - за 70 дни

Проверка на вестник "БАНКЕРЪ" в регистрите на Агенцията за обществени поръчки разкри, че за 70 работни дни - от 23 януари до 2 май, служебното правителство е подписало 131 договора за общо 94 627 961 лв. без ДДС. Обявените нови конкурси пък са 108, но стойността им е впечатляваща - 296 451 191 лв. без ДДС. Чия е основната заслуга за този резултат и за какво са дадени всички тези пари, ще научите само от страниците на вестника.

Кабинетът на компромисите

Третият кабинет на Бойко Борисов вече е факт след трудни едномесечти преговори с единствения възможен коалиционен партньор на ГЕРБ – "Обединените патриоти". Намерена е формулата как националистите хем да бъдат съпричастни с управлението, хем да не се афишира натрапващо присъствието им във властта. Повече по темата четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във