Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В новия брой № 52 на вестник "БАНКЕРЪ" четете:

Спорна година за застрахователите

Фалити, оставки и митични проектозакони белязаха изминалата 2018-а на българския застрахователен пазар. Събитията в нея препънаха не един шеф на застрахователния надзор, както и различни добри идеи в застрахователния бранш. Как - вижте в обзора на в."БАНКЕРЪ".

Ишиасът на големите

Ишиасът е коварна болест. Не те убива, но предизвиква болезнени пристъпи в най-неподходящите моменти. Когато политиците ги удари ишиасът, последиците отекват надалече и задълго - а в края на изминаващата година редица видни фигури на политическата сцена могат да се оплачат от болежки. Човекът, за когото въпросното заболяване се превърна в емблема, е председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер. Защо? Прочетете в. "БАНКЕРЪ".

2018: Малоумие на една икономика

Изпращаме една турбулентна за българската и световната политика година, но далеч по-спокойна за финансовата система и икономиката. В последния брой на в. "БАНКЕРЪ" за календарната 2018-а ви припомняме някои от най-горещите теми: лошите кредити, Сагата "Арабаджиеви", Аферата "Олимпик", Сделката "ЧЕЗ-Инерком", Възходът и падението на "Джи Пи Груп", Кризата с Търговския регистър....

Петнайсет компании всъщност правят автомобилите

Автомобилната индустрия е един от най-печелившите сектори на световната икономика, а леките коли са сред най-търсените и купувани стоки. Любопитно е, че този обширен пазар всъщност го владеят и управляват само... 15 корпорации. А хубавото е, че с бурното развитие на сектора за производство на автокомпоненти у нас пред последните години България вече на картата на инвеститорите и е част от тази индустрия. Общият приход, който носи у нас е 2.5 млрд. евро и формира 5% от брутния вътрешен продукт на страната. Повече по темата във в. "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във