Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В немския Некарзулм има най-много инсталации за ВЕИ

Стар замък на Тевтонския орден в град Некарзулм

Некарзулм (на немски: Neckarsulm ) е град в Северен Баден-Вюртемберг, близо до Щутгарт, който е столица на провинцията. Общо 26 511 са жителите на града.

Реките Некар и Зулм се сливат тук, давайки името на града, който е разположен на 162 м надморска височина.

Некар (Neckar) е река в Германия с дължина от 367 километра. Извира от планината Шварцвалд и тече в северна посока през провинция Баден-Вюртемберг. Името ѝ е от келтски произход и означава "дива вода". Некар е четвърти по големина приток на Рейн. Влива се в нея близо до Манхайм. Реката е плавателна от Плохинген до Манхайм. По течението ѝ са разположени 27 шлюза. В исторически план, а и до днес, Некар е важен транспортен коридор в Югозападна Германия.

След прокарването на канала Рейн-Майн-Дунав през 1992 г. е възможен превозът на стоки и пътници от Некар до пристанищата на река Дунав. По течението на Некар са разположени много старинни замъци. Най-известни са замъкът в Хайделберг и Хохентюбинген (замък).

В Некарзулм са разположени два от бившите заводи на NSU Motorenwerke AG (сега принадлежащи на Audi) - заводът за алуминиеви отливки на Audi и автомобилният завод quattro GmbH. Логото NSU идва именно от NeckarSUlm. Audi AG ("Ауди") е германски автомобилен производител с централен офис в Инголщат, провинция Бавария. Той е част е от Volkswagen Group (Volkswagen AG) от 1964 г., като марката винаги е била символ на качество, сигурност, комфорт и здравина.

В Некарзулм се намират и управленията на "Шварц Групе" и нейните две големи търговски вериги "Лидл" и "Кауфланд".

Некарзулм е известен и с това, че е начело в класацията на немските градове, построили най-много инсталации за възобновяеми енергийни източници. Друга знаменитост за града е най-старата в Германия винопроизводителна кооперация. Некарзулм е известен и със своите лозови масиви.

Сред забележителностите на града е един стар замък на Тевтонския орден (тевтонски произхожда от латинското teutonicus - немски) - третият голям рицарски орден, основан по времето на кръстоносните походи в Палестина след Ордена на йоанитите (Малтийския орден) и Ордена на тамплиерите. Германският орден функционира и в наши дни.

Старите къщи в Некарзулм също привличат туристите, както и Църквата "Св. Дионисий".

Facebook logo
Бъдете с нас и във