Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Народното събрание ще се обсъди удължаването на срока на обявеното извънредно положение

Народното събрание ще има извънредно пленарно заседание от 14 часа . Депутатите ще обсъдят проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение до 13 май. В дневния ред  е и първо четене на актуализацията на държавния бюджет за 2020 г., както и промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, свързани с неговото удължаване.

Преди това и в три парламентарни комисии ще има обсъждания по тези проектодокументи.
От 10.30 часа парламентарната комисия по бюджет и финанси ще обсъди актуализацията на бюджета за тази година. А след това на актуални въпроси на депутатите от бюджетната комисия ще отговаря министърът на финансите Владислав Горанов.
В правната комисия ще има първо гласуване на предложените промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март. Те са внесен от Красимир Георгиев Ципов, Емил Маринов Христов и Анна Василева Александрова на 2 април. Депутатите ще се съберат от 11.00 часа в зала "Изток" на Народното събрание.
Депутатите от парламентарната комисия по енергетика ще се съберат от 11 часа, за да гласуват на първо четене промени в Закона за енергетиката. Документът е внесен на 31 март от Валентин Николов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във