Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В момента КПКОНПИ не върши нищо, заяви Петков

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не прави нищо в този момент. Коалиционните партньори трябва да се обединим и да кажем, че трябва ново ръководство. Това заяви премиерът Кирил Петков на връх Околчица, където участва в поклонение по повод отбелязването на Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. "Нямаме конкретни номинации за ръководството на КПКОНПИ. Това ще бъде един по-дълъг процес. Това е сложна коалиция, всеки ще трябва даде своите представители", уточни Петков.

На въпрос дали сред обсъжданите имена фигурира това на вътрешния министър Бойко Рашков, премиерът не отговори. "Рашков се бори много добре в този момент като министър на вътрешните работи. Аз лично му имам голямо доверие. За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които искаме да казваме. Трябва да има съгласуване. Не е добре преди да е съгласувано с коалиционните партньори, да се говори по медиите", каза той.

Министър-председателят посочи, че няма да се направи нищо по темата за Северна Македония без парламента. "Това е решение, което трябва да се вземе национално. Преди да вкарам този въпрос в парламента, правителството няма да направи нищо. Винаги сме готови да разговаряме с всички наши европейски партньори, ако имат някакви предложения, които са смислени. Те трябва да са в рамковата позиция на България. Каквото и да се направи, аз ще мина през българския парламент", увери отново той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във