Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Лондон започва най-голямото туристическо изложение

В Лондон днес започва 35-тото издание на най-голямото туристическо изложение в света World Travel Market, което може да бъде посетено до 6 ноември.

В миналогодишното издание на изложението участваха близо 5 хил. изложители. То беше посетено от над 50 хил. представители на туристическия бранш от цял свят, а стойността на сключените сделки надхвърли 3.5 млрд. долара. Любопитното е, че тази година за първи път има и представители на туристическия бизнес от Северна Корея. От тях може да се купи пътуване до азиатската държава, включително и за участие в маратона по улиците на Пхенян през април.

България също е представена на изложението, а щандът на страната ще бъде открит от зам.-министъра на икономиката Бранимир Ботев. Участниците от България са общо 48, между които туроператори и туристически агенции, хотели и хотелски комплекси, както и представители на общини.

Представени са София, Варна, Велико Търново. Общините Бяла, Несебър и Долни Чифлик, както  и Банско, Кресна и Разлог. Самостоятелно участват клъстър "Уелнес",  "Съкровищата на Западните Родопи" и "Долината на Струма".  

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във