Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Германия планират регистър на активите, подпаднали под санкции

Канцлерът на Германия Олаф Шолц е заявил, че за повишаване на ефективността от антируските санкции, в Германия ще бъде изготвен национален регистър на активите, които са подпаднали под ограничителните мерки или имат неясен произход, пише Ройтерс.

По информация на агенцията, в страната също така ще бъде създадена специална гореща телефонна линия за подаване на информация по тази тема.

През месец май в Германия приеха закон, който ще позволи по-стриктното изпълнение на санкциите, въведени срещу руски бизнесмени. По-рано в страната не съществуваше законодателна база, която би позволявала целенасочено да се търси имущество на попаднали под санкции фирми и бизнесмени. Това пък усложняваше прилагането на наложените ограничителни действия.

В началото на юни Съветът на Европейския съюз окончателно утвърди шестия пакет санкции по отношение на Русия. Според записаните в документа решения, в рамките на половин година страните от ЕС планират напълно да спрат вноса на руски нефт, а до осем месеца - и на нефтопродуктите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във