Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В държавния резерв са на разположение 15 000 легла, твърди премиерът Борисов

"От тази сутрин в зала "Арена Армеец" в София се провежда тренировка по разгръщане на полева болница. Тя е препоръчана от Националния оперативен щаб, а провеждането ѝ съм разпоредил аз. В тренировката участват Министерството на отбраната, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Държавна агенция ''Държавен резерв и военновременни запаси''". Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук министър-председателят Бойко Борисов.

,,Тренировката се ръководи от Националния оперативен щаб. До края на днешния ден се провежда първият етап от учението – устройване на временен център за настаняване на пациенти под карантина с възможност за прерастване във военно полева болница. Втората фаза на тренировката е - дооборудване с необходимата медицинска апаратура. Третият етап е - съгласуване на действията на институциите по транспортиране, настаняване и обслужване на пациенти. Последната четвърта фаза на учението е - прекратяване на дейността на временния център за настаняване на пациенти под карантина'', допълни в текста премиерът. 

,,Заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ми докладва, че вече е създадена организация тренировката да се проведе и в други областни градове. В държавния резерв и Министерството на отбраната са на разположение 15 000 легла'', увери в заключение Бойко Борисов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във