Банкеръ Daily

Управление и бизнес

В Бургас вече дават под наем и електрически велосипеди

Електрически велосипеди вече ще могат да се наемат в Бургас. Нововъведението надгражда съществуващата система за отдаване на обществени колела.

Към днешна дата общината разполага с над 100 велосипеда, които рентва за жители и гости на града, и повече от 200 колонки за паркиране. В момента електроколелата са седем на брой. Дали да станат повече ще се реши догодина, когато се анализират статистиките за тяхното използване и мнението на клиентите.

От днес нататък можете да се наемат електрически велосипед на следните вело станции: Морска гара, Автогара Юг, Капани, КЦ "Морско казино", а след няколко дни и при Пантеона в Морската градина. На изброените места има общо 15 колонки за паркиране, които са различни от останалите по цвят- те са зелени, а не сини. Различават се и и по механизма за заключване.

Електрически велосипед можете да наемете срещу 2 лева на час, засега единствено с абонаментна карта. Преди да се качите върху новия модел, задължително изчетете инструкциите върху самото колело и колонката. Редно е да се знае, че това не е мотопед, а електрически велосипед. Няма как да се придвижвате с него, ако изобщо не въртите педалите. С допълнителната енергия, която осигурява, обаче, можете да стигнете до целта си с минимална употреба на собствени физически усилия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във